Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.05.2017.

Ministar Đorđević sa ambasadorom Belorusije



Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Belorusije Vladimira Čuševa i zahvalio mu na svemu što je uradio za unapređenje odnosa dve zemlje.

 
Saradnja u oblasti odbrane znatno je unapređena u proteklom periodu i dostigla je visok nivo opštih i političkih odnosa dve zemlje, te je ministar Đorđević izneo očekivanje da će se nastaviti uzlazni tempo odnosa i sve potpunija vojna saradnja, a posebno u vojnotehničkoj i vojnoekonomskoj oblasti.
 
S tim u vezi, ministar odbrane Zoran Đorđević obavestio je ambasadora Čuševa da je tokom nedavnog boravka u Minsku imao veoma sadržajne i korisne razgovore sa ministrom odbrane general-potpukovnikom Andrejem Ravkovim, kao i sa predsednikom Državnog vojno-industrijskog komiteta Belorusije Sergejem Guruljevim.
 

Ministar Đorđević je na kraju sastanka još jednom zahvalio na Medalji za jačanje vojne saradnje sa Belorusijom i plaketi Ministarstva odbrane koju je dobio prilikom nedavne posete toj zemlji, čemu je doprinela značajno unapređena bilateralna vojna saradnja.
 
photoFOTOGALERIJA