Министарство одбране Републике Србије
 
10.05.2017.

Састанак са представницима Гранског синдиката „Независност“



Министар одбране Зоран Ђорђевић, са сарадницима, разговарао је данас са представницима Гранског синдиката управе, правосуђа, одбране и полиције „Независност“ .

Теме данашњег састанка биле су најављено повећање зарада,  побољшање услова за припадника Војске ангажоване у Копненој зони безбедности, као и могућности бољег решавања стамбених питања запослених у Министарству одбране и Војсци Србије рефинансирањем стамбених кредита.

Председник Гранског синдиката "Независност" Драган Чабрић је захвалио што су њихови предлози изнети на претходном састанку наишли на разумевање у Министарству одбране, те је констатовао евидентан напредак у социјалном дијалогу и подржао његов даљи развој у сврху укупног бољитка.

Министар Ђорђевић је рекао да ће и даље радити на решавању свих реалних синдикалних захтева и нагласио да су синдикати „очи и уши запослених“ у односу на послодавце, те да је сврха састанака са представницима синдиката да се нађе стварни узрок проблема, а не да се безуспешно решавају последице или постављају нереални захтеви.

У том смислу, Ђорђевић је потврдио да израдом пилот-пројекта Министарство интензивно ради на формирању Војнодоходовне установе за физичко-техничко обезбеђење, где би професионални војници наставили свој ангажман по истеку уговора за рад у Војсци Србије, као и да је у току попуна недостајућих подофицирских места и пријем 1.300 професионалних војника.

Представници синдиката „Независност“ информисали су министра одбране и о актуелностима у европским војним синдикатима, будући да су недавно присуствовали заседању Скупштине ЕУРОМИЛ-а.