Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.05.2017.

Sastanak sa predstavnicima Granskog sindikata „Nezavisnost“



Ministar odbrane Zoran Đorđević, sa saradnicima, razgovarao je danas sa predstavnicima Granskog sindikata uprave, pravosuđa, odbrane i policije „Nezavisnost“ .

Teme današnjeg sastanka bile su najavljeno povećanje zarada,  poboljšanje uslova za pripadnika Vojske angažovane u Kopnenoj zoni bezbednosti, kao i mogućnosti boljeg rešavanja stambenih pitanja zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije refinansiranjem stambenih kredita.

Predsednik Granskog sindikata "Nezavisnost" Dragan Čabrić je zahvalio što su njihovi predlozi izneti na prethodnom sastanku naišli na razumevanje u Ministarstvu odbrane, te je konstatovao evidentan napredak u socijalnom dijalogu i podržao njegov dalji razvoj u svrhu ukupnog boljitka.

Ministar Đorđević je rekao da će i dalje raditi na rešavanju svih realnih sindikalnih zahteva i naglasio da su sindikati „oči i uši zaposlenih“ u odnosu na poslodavce, te da je svrha sastanaka sa predstavnicima sindikata da se nađe stvarni uzrok problema, a ne da se bezuspešno rešavaju posledice ili postavljaju nerealni zahtevi.

U tom smislu, Đorđević je potvrdio da izradom pilot-projekta Ministarstvo intenzivno radi na formiranju Vojnodohodovne ustanove za fizičko-tehničko
obezbeđenje, gde bi profesionalni vojnici nastavili svoj angažman po isteku ugovora za rad u Vojsci Srbije, kao i da je u toku popuna nedostajućih podoficirskih mesta i prijem 1.300 profesionalnih vojnika.

Predstavnici sindikata „Nezavisnost“ informisali su ministra odbrane i o aktuelnostima u evropskim vojnim sindikatima, budući da su nedavno prisustvovali zasedanju Skupštine EUROMIL-a.