Министарство одбране Републике Србије
 
06.04.2017.

Саветодавна посета представника Команде здружених снага Напуљ



У касарни „Бањица 2“ у Београду, у организацији Управе за оперативне послове Генералштаба, данас је завршена тродневна саветодавна посета петочланог тима официра из Команде здружених снага Напуљ.

Саветодавна посета представника Команде здружених снага Напуљ 
Током посете усаглашена су документа за планирање, припрему и извођење тактичке вежбе и евалуација првог и другог нивоа декларисаних јединица Војске Србије у Концепту оперативних способности за учешће у мултинационалним операцијама.
 
Петочлани тим официра из Команде здружених снага Напуљ пружио је националном евалуаторском тиму и руководству тактичке вежбе из Копнене војске, стручну помоћ у припреми вежбе и евалуација декларисаних јединица Војске Србије, које ће се реализовати у периоду од 16. до 27. октобра ове године у бази „Југ” код Бујановца.

Саветодавна посета представника Команде здружених снага Напуљ    
На тактичкој вежби „Стена 02“ и евалуацијама провериће се достигнути степен интероперабилности, као и оперативних способности декларисаних јединица Војске Србије за учешће у мултинационалним операцијама.
 
У предстојећој тактичкој вежби и евалуацијама првог и другог нивоа декларисаних јединица Војске Србије у Концепту оперативних способности (лака пешадијска чета, инжињеријска чета опште подршке, вод Војне полиције и вод АБХО), поред припадника Војске Србије и представника Команде здружених снага Напуљ, учествоваће и евалуатори из чланица НАТО и партнерских земаља.