Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.04.2017.

Savetodavna poseta predstavnika Komande združenih snaga Napulj



U kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, u organizaciji Uprave za operativne poslove Generalštaba, danas je završena trodnevna savetodavna poseta petočlanog tima oficira iz Komande združenih snaga Napulj.

Savetodavna poseta predstavnika Komande združenih snaga Napulj 
Tokom posete usaglašena su dokumenta za planiranje, pripremu i izvođenje taktičke vežbe i evaluacija prvog i drugog nivoa deklarisanih jedinica Vojske Srbije u Konceptu operativnih sposobnosti za učešće u multinacionalnim operacijama.
 
Petočlani tim oficira iz Komande združenih snaga Napulj pružio je nacionalnom evaluatorskom timu i rukovodstvu taktičke vežbe iz Kopnene vojske, stručnu pomoć u pripremi vežbe i evaluacija deklarisanih jedinica Vojske Srbije, koje će se realizovati u periodu od 16. do 27. oktobra ove godine u bazi „Jug” kod Bujanovca.

Savetodavna poseta predstavnika Komande združenih snaga Napulj    
Na taktičkoj vežbi „Stena 02“ i evaluacijama proveriće se dostignuti stepen interoperabilnosti, kao i operativnih sposobnosti deklarisanih jedinica Vojske Srbije za učešće u multinacionalnim operacijama.
 
U predstojećoj taktičkoj vežbi i evaluacijama prvog i drugog nivoa deklarisanih jedinica Vojske Srbije u Konceptu operativnih sposobnosti (laka pešadijska četa, inžinjerijska četa opšte podrške, vod Vojne policije i vod ABHO), pored pripadnika Vojske Srbije i predstavnika Komande združenih snaga Napulj, učestvovaće i evaluatori iz članica NATO i partnerskih zemalja.