Министарство одбране Републике Србије
 
03.04.2017.

Курс за јавне финансије у систему одбране



Пети по реду „Курс за јавне финансије у систему одбране”, у организацији Војне академије - Катедре за финансије и уз подршку Сектора за буџет и финансије, почео је данас у Војној академији.

Курс за јавне финансије у систему одбране 
Приликом отварања курса, начелник Управе за буџет пуковник доц. др Саша Трандафиловић нагласио је важност константног усавршавања кадра финансијске службе у Министарству одбране и Војсци Србије и изразио задовољство што су ове године на курсу два интерна ревизора.
 
- Систем одбране све више препознаје значај и улогу финансијске службе која фокус помера са традиционалног финансијског извештајног на савременији финансијско управљачки, са јасним циљем пружања помоћи и подршке доносиоцима одлука у проналажењу рационалних, ефикасних и ефективних решења у све сложенијим условима ограничених ресурса, нагласио је пуковник Трандафиловић.
 
Програм курса обухвата  систем финансијске службе у јавном сектору Србије, планирање финансирања у Војсци Србије, економску анализу интегралног планирања кадрова у Војсци Србије, финансијску контролу и ревизију, финансијско пословање корисника буџетских средстава, плате и накнаде у јавном сектору.
 
До сада је наведени курс успешно завршило 93 полазника финансијске службе.