Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.04.2017.

Kurs za javne finansije u sistemu odbrane



Peti po redu „Kurs za javne finansije u sistemu odbrane”, u organizaciji Vojne akademije - Katedre za finansije i uz podršku Sektora za budžet i finansije, počeo je danas u Vojnoj akademiji.

Kurs za javne finansije u sistemu odbrane 
Prilikom otvaranja kursa, načelnik Uprave za budžet pukovnik doc. dr Saša Trandafilović naglasio je važnost konstantnog usavršavanja kadra finansijske službe u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i izrazio zadovoljstvo što su ove godine na kursu dva interna revizora.
 
- Sistem odbrane sve više prepoznaje značaj i ulogu finansijske službe koja fokus pomera sa tradicionalnog finansijskog izveštajnog na savremeniji finansijsko upravljački, sa jasnim ciljem pružanja pomoći i podrške donosiocima odluka u pronalaženju racionalnih, efikasnih i efektivnih rešenja u sve složenijim uslovima ograničenih resursa, naglasio je pukovnik Trandafilović.
 
Program kursa obuhvata  sistem finansijske službe u javnom sektoru Srbije, planiranje finansiranja u Vojsci Srbije, ekonomsku analizu integralnog planiranja kadrova u Vojsci Srbije, finansijsku kontrolu i reviziju, finansijsko poslovanje korisnika budžetskih sredstava, plate i naknade u javnom sektoru.
 
Do sada je navedeni kurs uspešno završilo 93 polaznika finansijske službe.