Министарство одбране Републике Србије
 
09.03.2017.

Завршен инспекцијски надзор дела снага за хитно реаговање



Провера оперативних способности дела јединица Војске Србије за хитно реаговање која је почела знаком за узбуну у Оперативном центру Војске Србије пре три дана, завршена је ноћас на више локација широм Србије.

 
Министар одбране Зоран Ђорђевић обишао је синоћ део снага на Самосталном аутоматизованом стрелишту „Међа“ крај Бојника.
 
- Ванредном инспекцијом дела снага за хитно реаговање обухваћен je део снага из Специјалне бригаде и Војне полиције. Инспекцијски надзор је вршен на више локација у Србији и вечерас сам се овде лично уверио, након дневног и ноћног бојевог гађања, да су јединице у потпуности припремљене за све задатке – констатовао је министар Ђорђевић.
 
У Војсци Србије, нагласио је министар одбране, спроводе се редовни и ванредни инспекцијски надзори, а овако комплексан вид провере снага извршен је први пут након више деценија.

 
- На различитим локацијама, у исто време, провераване су способности више јединица у саставу снага за хитно реаговање. Са оваквом праксом наставићемо и убудуће, јер се показало да се на овај начин подижу оперативне способности Војске Србије – истакао је министар Ђорђевић.
 
Провера способности дела снага за хитно реаговање завршена је синоћ извођењем дневно ноћних бојевих гађања на стрелиштима и полигонима у близина Бојника, Ваљева и Вршца.
 
У Инспекторату одбране, данас je извршена и анализа ванредног инспекцијског надзора којом је руководио директор Инспектората одбране генерал-мајор Горан Радовановић. Генерал Радовановић је констатовао да су снаге за хитно реаговање у потпуности одговориле свим захтевима инспектора и показале завидан ниво оспособљености за извршење сложених задатака.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.03.2017
mp4 (56,36 MB)
Гађање