Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.03.2017.

Završen inspekcijski nadzor dela snaga za hitno reagovanjeProvera operativnih sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije za hitno reagovanje koja je počela znakom za uzbunu u Operativnom centru Vojske Srbije pre tri dana, završena je noćas na više lokacija širom Srbije.

 
Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je sinoć deo snaga na Samostalnom automatizovanom strelištu „Međa“ kraj Bojnika.
 
- Vanrednom inspekcijom dela snaga za hitno reagovanje obuhvaćen je deo snaga iz Specijalne brigade i Vojne policije. Inspekcijski nadzor je vršen na više lokacija u Srbiji i večeras sam se ovde lično uverio, nakon dnevnog i noćnog bojevog gađanja, da su jedinice u potpunosti pripremljene za sve zadatke – konstatovao je ministar Đorđević.
 
U Vojsci Srbije, naglasio je ministar odbrane, sprovode se redovni i vanredni inspekcijski nadzori, a ovako kompleksan vid provere snaga izvršen je prvi put nakon više decenija.

 
- Na različitim lokacijama, u isto vreme, proveravane su sposobnosti više jedinica u sastavu snaga za hitno reagovanje. Sa ovakvom praksom nastavićemo i ubuduće, jer se pokazalo da se na ovaj način podižu operativne sposobnosti Vojske Srbije – istakao je ministar Đorđević.
 
Provera sposobnosti dela snaga za hitno reagovanje završena je sinoć izvođenjem dnevno noćnih bojevih gađanja na strelištima i poligonima u blizina Bojnika, Valjeva i Vršca.
 
U Inspektoratu odbrane, danas je izvršena i analiza vanrednog inspekcijskog nadzora kojom je rukovodio direktor Inspektorata odbrane general-major Goran Radovanović. General Radovanović je konstatovao da su snage za hitno reagovanje u potpunosti odgovorile svim zahtevima inspektora i pokazale zavidan nivo osposobljenosti za izvršenje složenih zadataka.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
09.03.2017
mp4 (56,36 MB)
Gađanje