Министарство одбране Републике Србије
 
02.03.2017.

Сахрањен потпуковник Мирослав Перишић



На централном, Варошком, гробљу у Крагујевцу данас је, уз војне и црквене почасти, сахрањен потпуковник Војске Србије Мирослав Перишић, трагично настрадао у прекјучерашњој експлозији у Техничком ремонтном заводу у Крагујевцу. Уз породицу, мноштво колега, пријатеља и комшија настрадалог потпуковника, тужном догађају који је потресао срце Шумадије приствовали су мининстар одбране Зоран Ђорђевић са најближим сарадницима, градоначелник Крагујевца Радомир Николић и многобројни припадници Министарства одбране и Војске Србије.



Опело настрадалом потпуковнику Перишићу су служили црквени великодостојници Шумадијске епархије Српске православне цркве са епископом шумадијским Јованом на челу. Истичући све врлине које су красиле потпуковника Перишића, епископ Јован је нагласио да је „умео да слуша и зато је био добар командант и човек који је волео свој народ“.

Због заслуга учињених Шумадијској епархији СПЦ и смерног живота потпуковник Мирослав Перишић постхумно је одликован Орденом Симеона Мироточивог који је из руку владике Јована примио његов син Вељко.

Последњи поздрав трагично настрадалом Перишићу упутио је, испред бројних припадника херојске 250. ракетне бригаде за ПВД, заступник команданта пуковник Милан Поповић који је нагласио да за пожртвованим официром остају сећања и успомене његових колега на заједнички рад са великим човеком добре и племените душе.

- Био си официр великог срца, несебичан пријатељ војника, стручан и предан сарадник претпостављених и упоран учитељ потчињених. Изгубили смо великог друга и искреног пријатеља. До последњег дана био си изузетан, добар и примеран официр, веран животни сапутник и вољени отац и супруг. Србија је поносна јер је имала официра вредног поштовања, а док буде ракеташа успомена на тебе биће жива и инспиришућа, рекао је пуковник Милан Поповић, опраштајући се од потпуковника Мирослава Перишића.
photoФОТОГАЛЕРИЈА