Министарство одбране Републике Србије
 
21.02.2017.

Интегритет у интерној ревизији и финансијама



Одсек за интерну ревизију и Управа за стратегијско планирање Министарства одбране, у сарадњи са Изасланством одбране Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, организовали су у Сектору за материјалне ресурсе дводневну радионицу „Интегритет у интерној ревизији и финансијама“.

Поред представника организатора Маје Пилиповић, интерног ревизора Дејвида Дарта и члана Тима за борбу против проневера Стивена Прида из Велике Британије, у радионици, из Министарства одбране и Војске Србије учествују представници Инспектората одбране, Управе војне полиције, ВБА, Сектора за буџет и финансије, Сектора за материјалне ресурсе и Управе за међународну војну сарадњу.

Отварајући радионицу, на којој ће највише пажње бити посвећено изазовима с којима се среће Интерна ревизија Министарства одбране, уводничар Маја Пилиповић је истакла да независност интерних ревизора представља један од најважнијих предуслова њиховог ефикасног и успешног рада, али и остваривања амбициозних циљева због којих је комисија основана. 

- Осим изазова са којима се среће интерна ревизија Министарства одбране, на радионици ће бити рећи и о управљању јавним средствима и ризицима, раду тима за борбу против проневера, ризицима и контроли у јавним набавкама и друго. Иначе, Интерна ревизија Министарства одбране, коју чине четири независна ревизора, до сада је, између осталог, контролисала јавне набавке, плате и друга примања, планирање и припрему буџета и друге финансијске трансакције у Министарству одбране, рекла је Маја Пилиповић.  
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА