Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.02.2017.

Integritet u internoj reviziji i finansijama



Odsek za internu reviziju i Uprava za strategijsko planiranje Ministarstva odbrane, u saradnji sa Izaslanstvom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, organizovali su u Sektoru za materijalne resurse dvodnevnu radionicu „Integritet u internoj reviziji i finansijama“.

Pored predstavnika organizatora Maje Pilipović, internog revizora Dejvida Darta i člana Tima za borbu protiv pronevera Stivena Prida iz Velike Britanije, u radionici, iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvuju predstavnici Inspektorata odbrane, Uprave vojne policije, VBA, Sektora za budžet i finansije, Sektora za materijalne resurse i Uprave za međunarodnu vojnu saradnju.

Otvarajući radionicu, na kojoj će najviše pažnje biti posvećeno izazovima s kojima se sreće Interna revizija Ministarstva odbrane, uvodničar Maja Pilipović je istakla da nezavisnost internih revizora predstavlja jedan od najvažnijih preduslova njihovog efikasnog i uspešnog rada, ali i ostvarivanja ambicioznih ciljeva zbog kojih je komisija osnovana. 

- Osim izazova sa kojima se sreće interna revizija Ministarstva odbrane, na radionici će biti reći i o upravljanju javnim sredstvima i rizicima, radu tima za borbu protiv pronevera, rizicima i kontroli u javnim nabavkama i drugo. Inače, Interna revizija Ministarstva odbrane, koju čine četiri nezavisna revizora, do sada je, između ostalog, kontrolisala javne nabavke, plate i druga primanja, planiranje i pripremu budžeta i druge finansijske transakcije u Ministarstvu odbrane, rekla je Maja Pilipović.  
 
photoFOTOGALERIJA