Министарство одбране Републике Србије
 
03.02.2017.

Отворена нова хала у Компанији „Слобода“ а.д. у Чачку



Министар одбране Зоран Ђорђевић присуствовао је данас отварању Хале за обраду резањем у Компанији „Слобода“ а.д. у Чачку.
Отворена нова хала у Компанији „Слобода“ а.д. у Чачку
Отварању нове хале присуствовали су и помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, начелник Управе за одбрамбене технологије Министарства одбране генерал-мајор Бојан Зрнић и генерални директор Компаније Зоран Стефановић.

Министар Ђорђевић је истакао задовољство савременијом опремом и новим условима за рад у Компанији.

- Током ранијих разговора са синдикатима свих фабрика одбрамбене индустрије, акценат је био на томе да ћемо у наредном периоду највише бриге да посветимо радницима, њиховој безбедности и условима за рад. Ова фабрика показује да сви раде у најбољим условима и на најмодернијој опреми. Уложено је 14,8 милиона евра, од тога 6 милиона за опрему, 6 тек треба да буде уложено а 2,8 милиона евра је утрошено за грађевинске радове. Најсавременија опрема радницима веома значи у послу који обављају, што је резултирало тиме да је капацитет фабрике двоструко већи и могућности проиводње су, такође, двоструко веће, нагласио је министар одбране и додао да је сада потребно мање времена за производњу чиме им је пружена могућност да на економском плану боље послују.
Отворена нова хала у Компанији „Слобода“ а.д. у Чачку
- Очекујемо да у наредном периоду и извоз буде већи. Прошле године био је рекордан у целој одбрамбеној индустрији - 56 одсто већи него у 2015. години, рекао је министар Ђорђевић.

Према речима генералног директора, данашње отварање хале је веома важан моменат у раду Компаније „Слобода“ чиме је „заокружен један инвестициони циклус“.

- Хала и опрема, и она која је почела са радом и она која ће стићи у наредном периоду, омогућавају нам да дуплирамо робну производњу. Ми смо већ у 2016. години остварили 70 одсто већу робну производњу него у 2015, а у текућој очекујемо да буде дуплирана у односу на претходне године. То ће донети добре ефекте, и за раднике и за економију, а важно је напоменути да већ сада имамо обезбеђене активне уговоре који нам омогућавају пуну упосленост и 2018. године. Надам се да ће се овај тренд и даље наставити, истакао је Стефановић.    

После обиласка нове хале, министар одбране је одржао састанак са сарадницима и руководством Компаније „Слобода“ а.д.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.02.2017
mp4 (35,47 MB)
Обраћање министра Ђорђевића
03.02.2017
mp4 (27,68 MB)
Обраћање директора Зорана Стефановића
03.02.2017
mp4 (18,74 MB)
Обилазак