Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.02.2017.

Otvorena nova hala u Kompaniji „Sloboda“ a.d. u Čačku



Ministar odbrane Zoran Đorđević prisustvovao je danas otvaranju Hale za obradu rezanjem u Kompaniji „Sloboda“ a.d. u Čačku.
Otvorena nova hala u Kompaniji „Sloboda“ a.d. u Čačku
Otvaranju nove hale prisustvovali su i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane general-major Bojan Zrnić i generalni direktor Kompanije Zoran Stefanović.

Ministar Đorđević je istakao zadovoljstvo savremenijom opremom i novim uslovima za rad u Kompaniji.

- Tokom ranijih razgovora sa sindikatima svih fabrika odbrambene industrije, akcenat je bio na tome da ćemo u narednom periodu najviše brige da posvetimo radnicima, njihovoj bezbednosti i uslovima za rad. Ova fabrika pokazuje da svi rade u najboljim uslovima i na najmodernijoj opremi. Uloženo je 14,8 miliona evra, od toga 6 miliona za opremu, 6 tek treba da bude uloženo a 2,8 miliona evra je utrošeno za građevinske radove. Najsavremenija oprema radnicima veoma znači u poslu koji obavljaju, što je rezultiralo time da je kapacitet fabrike dvostruko veći i mogućnosti proivodnje su, takođe, dvostruko veće, naglasio je ministar odbrane i dodao da je sada potrebno manje vremena za proizvodnju čime im je pružena mogućnost da na ekonomskom planu bolje posluju.
Otvorena nova hala u Kompaniji „Sloboda“ a.d. u Čačku
- Očekujemo da u narednom periodu i izvoz bude veći. Prošle godine bio je rekordan u celoj odbrambenoj industriji - 56 odsto veći nego u 2015. godini, rekao je ministar Đorđević.

Prema rečima generalnog direktora, današnje otvaranje hale je veoma važan momenat u radu Kompanije „Sloboda“ čime je „zaokružen jedan investicioni ciklus“.

- Hala i oprema, i ona koja je počela sa radom i ona koja će stići u narednom periodu, omogućavaju nam da dupliramo robnu proizvodnju. Mi smo već u 2016. godini ostvarili 70 odsto veću robnu proizvodnju nego u 2015, a u tekućoj očekujemo da bude duplirana u odnosu na prethodne godine. To će doneti dobre efekte, i za radnike i za ekonomiju, a važno je napomenuti da već sada imamo obezbeđene aktivne ugovore koji nam omogućavaju punu uposlenost i 2018. godine. Nadam se da će se ovaj trend i dalje nastaviti, istakao je Stefanović.    

Posle obilaska nove hale, ministar odbrane je održao sastanak sa saradnicima i rukovodstvom Kompanije „Sloboda“ a.d.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
03.02.2017
mp4 (35,47 MB)
Obraćanje ministra Đorđevića
03.02.2017
mp4 (27,68 MB)
Obraćanje direktora Zorana Stefanovića
03.02.2017
mp4 (18,74 MB)
Obilazak