Министарство одбране Републике Србије
 
03.02.2017.

Потврда добре сарадње у области одбране са Алжиром




 Министар одбране Зоран Ђорђевић и амбасадор Демократске Народне Републике Алжир Абделхамид Шебшуб потврдили су током данашњег сусрета да традиционално пријатељски односи и стратешко партнерство представљају одличну основу за унапређење укупне, а тиме и сарадње у области одбране.

Министар Ђорђевић исказао је задовољство оствареним нивоом сарадње и упознао амбасадора са резултатима састанка Мешовите српско-алжирске комисије за сарадњу у области одбране, одржаног средином јануара 2017. године у Алжиру. Том приликом утврђене су и договорене области и активности од заједничког интереса, а њихова имплементација очекује се у наредном периоду.

Обострано је потврђено опредељење за коришћење постојећих потенцијала и интензивирање војнообразовне, војноекономске, војномедицинске и војно-војне сарадње.

Амбасадор Шебшуб истакао је одличне резултате у домену војнообразовне сарадње и пренео заинтересованост за наставак и дугорочну сарадњу по питању усавршавања алжирских официра на Војној и Војномедицинској академији.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.02.2017
mp4 (21,84 MB)
Састанак