Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.02.2017.

Potvrda dobre saradnje u oblasti odbrane sa Alžirom




 Ministar odbrane Zoran Đorđević i ambasador Demokratske Narodne Republike Alžir Abdelhamid Šebšub potvrdili su tokom današnjeg susreta da tradicionalno prijateljski odnosi i strateško partnerstvo predstavljaju odličnu osnovu za unapređenje ukupne, a time i saradnje u oblasti odbrane.

Ministar Đorđević iskazao je zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje i upoznao ambasadora sa rezultatima sastanka Mešovite srpsko-alžirske komisije za saradnju u oblasti odbrane, održanog sredinom januara 2017. godine u Alžiru. Tom prilikom utvrđene su i dogovorene oblasti i aktivnosti od zajedničkog interesa, a njihova implementacija očekuje se u narednom periodu.

Obostrano je potvrđeno opredeljenje za korišćenje postojećih potencijala i intenziviranje vojnoobrazovne, vojnoekonomske, vojnomedicinske i vojno-vojne saradnje.

Ambasador Šebšub istakao je odlične rezultate u domenu vojnoobrazovne saradnje i preneo zainteresovanost za nastavak i dugoročnu saradnju po pitanju usavršavanja alžirskih oficira na Vojnoj i Vojnomedicinskoj akademiji.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
03.02.2017
mp4 (21,84 MB)
Sastanak