Министарство одбране Републике Србије
 
18.01.2017.

Нова постављења у Министарству одбране и Војсци Србије



На основу члана 112. став 2. Устава Републике Србије и члана 17. тачка 9. Закона о Војсци Србије, председник Републике Србије Томислав Николић донео је указ о постављењу пуковника проф др Мирослава Вукосављевића за заступника начелника Војномедицинске академије.
 
Пуковник Вукосављевић завршио је специјализацију из области офталмологије у ВМА и докторирао на Медицинском факултету Универзитета у Београду 1999. године. У чин пуковника унапређен је 2004. године. На дужности начелника Клинике за очне болести ВМА од 2005. године. Од 2010. године редовни је професор на Медицинском факултету ВМА.
 
На основу овлашћења председника Републике Србије, нови командант Заједничких снага Војске Србије и Министарства унутрашњих послова ангажованих на обезбеђењу државне границе, је бригадни генерал Дејан Јанковић, начелник штаба Команде за обуку.
 
Генерал Јанковић преузима ту дужност од бригадног генерала Милета Јелића, који је указом председника Републике недавно постављен на дужност начелника Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе МО.