Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.01.2017.

Nova postavljenja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije



Na osnovu člana 112. stav 2. Ustava Republike Srbije i člana 17. tačka 9. Zakona o Vojsci Srbije, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić doneo je ukaz o postavljenju pukovnika prof dr Miroslava Vukosavljevića za zastupnika načelnika Vojnomedicinske akademije.
 
Pukovnik Vukosavljević završio je specijalizaciju iz oblasti oftalmologije u VMA i doktorirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1999. godine. U čin pukovnika unapređen je 2004. godine. Na dužnosti načelnika Klinike za očne bolesti VMA od 2005. godine. Od 2010. godine redovni je profesor na Medicinskom fakultetu VMA.
 
Na osnovu ovlašćenja predsednika Republike Srbije, novi komandant Zajedničkih snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova angažovanih na obezbeđenju državne granice, je brigadni general Dejan Janković, načelnik štaba Komande za obuku.
 
General Janković preuzima tu dužnost od brigadnog generala Mileta Jelića, koji je ukazom predsednika Republike nedavno postavljen na dužnost načelnika Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse MO.