Министарство одбране Републике Србије
 
12.01.2017.

Сусрет министра одбране и амбасадора САД



Министар одбране Зоран Ђорђевић сaстао се са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Београду Кајлом Скатом. Саговорници су оценили да је сарадња две земље у области одбране  на високом нивоу и констатовали да њен развој, како по квалитету, тако и по квантитету, у значајној мери доприноси билатералним односима Србије и САД.
 Сусрет министра одбране и амбасадора САД

Министар Ђорђевић нагласио је важност сарадње са САД у оквиру Програма безбедносне помоћи, којим се пружа директан допринос процесу модернизације и опремања Војске Србије, као и утицај заједничких вежбовних активности и обуке на функционалне и оперативне способности система одбране.
 
Амбасадор Скат истакао је значај учешћа припадника Министарства одбране и Војске Србије у мултинационалним операцијама, уз нагласак на допринос Србије глобалном миру и безбедности у том контексту. Такође, истакао је и перспективе унапређења војномедицинске и војнотехничке сарадње две државе.
 
Ђорђевић и Скат су закључили да одлична сарадња у области одбране има потенцијал за даљи развој и унапређење у наредном периоду узимајући у обзир и предстојеће промене у администрацији САД.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА