Министарство одбране Републике Србије
 
16.12.2016.

Обилазак Заједничких снага војске и полиције



Дипломатско-конзуларни представници из 20 земаља, Уједињених нација, Организације за Европску безбедност и сарадњу и 18 страних војних представника акредитованих у Републици Србије, посетили су данас Заједничке снаге војске и полиције у сектору „Б“, који обезбеђују део државне границе према Републици Бугарској.

У касарни „Никола Пашић“ у Зајечару, госте из страних земаља дочекали су начелник Управе за оперативне послове (Ј-3) Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Војин Ч. Јондић и командант Заједничких снага генерал-мајор Желимир Глишовић.

Генерал Глишовић је упознао дипломатско-конзуларне представнике и стране војне представнике, са сложеним задацима које извршавају Заједничке снаге, стањем на делу државне границе и предузетим мерама на спречавању илегалних улазака миграната у Републику Србију.

У наставнку посете, гости су обишли поседнути објекат „РТБ Бор“ где је приказан рад Заједничких снага током реализације моторизоване патроле, заседе и осматрачког пункта. Страним представницима је представљен и део средстава и опреме коју користе припадници Заједничких снага током извршавања задатака.

На граничном прелазу „Вршка чука“ дипломатско-конзуларни представници и страни војни представници присуствовали су приказу сарадње граничне полиције Републике Србије и Словачке на обезбеђењу државне границе са Републиком Бугарском, у оквиру пројекта „Специјалне мере 2“ под командом Заједничких снага.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА