Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.12.2016.

Obilazak Zajedničkih snaga vojske i policije



Diplomatsko-konzularni predstavnici iz 20 zemalja, Ujedinjenih nacija, Organizacije za Evropsku bezbednost i saradnju i 18 stranih vojnih predstavnika akreditovanih u Republici Srbije, posetili su danas Zajedničke snage vojske i policije u sektoru „B“, koji obezbeđuju deo državne granice prema Republici Bugarskoj.

U kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru, goste iz stranih zemalja dočekali su načelnik Uprave za operativne poslove (J-3) Generalštaba Vojske Srbije general-major Vojin Č. Jondić i komandant Zajedničkih snaga general-major Želimir Glišović.

General Glišović je upoznao diplomatsko-konzularne predstavnike i strane vojne predstavnike, sa složenim zadacima koje izvršavaju Zajedničke snage, stanjem na delu državne granice i preduzetim merama na sprečavanju ilegalnih ulazaka migranata u Republiku Srbiju.

U nastavnku posete, gosti su obišli posednuti objekat „RTB Bor“ gde je prikazan rad Zajedničkih snaga tokom realizacije motorizovane patrole, zasede i osmatračkog punkta. Stranim predstavnicima je predstavljen i deo sredstava i opreme koju koriste pripadnici Zajedničkih snaga tokom izvršavanja zadataka.

Na graničnom prelazu „Vrška čuka“ diplomatsko-konzularni predstavnici i strani vojni predstavnici prisustvovali su prikazu saradnje granične policije Republike Srbije i Slovačke na obezbeđenju državne granice sa Republikom Bugarskom, u okviru projekta „Specijalne mere 2“ pod komandom Zajedničkih snaga.
 
photoFOTOGALERIJA