Министарство одбране Републике Србије
 
01.12.2016.

Промовисана едиција ВојводеЧетворотомно издање Медија центра „Одбрана“ Едиција „Војводе“ промовисано је данас у Свечаној сали Дома војске. Реч је о издању које је изашло непосредно пред овогодишњи сајам књига на коме је доживело велики успех. Књигу о војводи Живојину Мишићу приредио је Милош Јанковић, помоћник министра одбране за људске ресурсе и књижевник. Књигу о војводи Степи Степановићу приредио је Емило Белић, књигу о Радомиру Путнику, његов брат Владимир Белић, док књигу о Петру Бојовићу потписују Томислав Гаврић и Драган Симовић.

Промовисана едиција Војводе 
Едицију „Војводе“ представили су: Милош Јанковић, директор Медија центра „Одбрана“ пуковник Стевица Карапанџин, главна и одговорна уредница Драгана Марковић и историчар Миле Бјелајац.
 
На лик и дело војводе Мишића подестио је Милош Јанковић и нагласио да књига из Едиције „Војводе“ која носи његово име говори о Живојину Мишићу као човеку и читаоцу и да га на такав начин и представља.
 
Историчар Миле Бјелајац осврнуо се на неке мање познате детаље из времена Првог светског рата посебну пажњу посвећујући високој моралности четворице војвода које, како је рекао, међу мноштвом војних команданата које историја бележи, памтимо као праве војсковође.
 
Пуковник Стевица Карапанџин говорио је о војводама као четворици узора кроз које се огледа идеал нашег народа пре једног века. Он је истакао да данашњи официри у свакој фази своје каријере могу пронаћи узоре међу ликовима велике четворице.
 Промовисана едиција Војводе

Драгана Марковић објаснила је намеру уредништва да Едиција буде савремено опремљена, употпуњена фотографијама, оденута у ново рухо – по естетским критеријумима времена садашњег.
 
Уметнички садржај данашње промоције употпунили су Јелена Радовановић, драмски сопран, чланица ансамбла опере Народног позоришта и песник Дејан Лазаревић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.12.2016
mp4 (44,23 MB)
Промоција