Министарство одбране Републике Србије
 
27.11.2016.

Mинистар Вулин обишао заједничке снаге Вoјске и Полиције



Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, обишао је данас припаднике заједничких снага Војске и Полиције у базама дуж границе с Македонијом.



У присуству команданта 4. бригаде Копнене војске, бригадног генерала Зорана Лубуре, министра је о стању на терену информисао пуковник Владета Балтић.  
 Током обиласка поседнутог објекта „Козјак“, Вулин је разговарао с припадницима заједничких снага, где је, након упознавања с начинима обезбеђивања државне границе, оценио да они беспрекорно раде свој посао упркос тешким условима.
 
„Кажем читавој нашој јавности да су ови људи способни да чувају нашу границу на најбољи могући начин без обзира на то да ли ће се споразум између Европске Уније и Турске одржати, и хоће ли доћи до повећања броја миграната“, поручио је Вулин.
 

Министар Вулин је посету заједничким снагама Војске и Полиције завршио на Граничном пелазу Прешево.
 
Од 22. јула, од када здружене снаге војске и полиције контролишу државну границу према Македонији и Бугарској, спречили су 15.000 миграната у покушају да илегално уђу у Србију. Ухваћено је готово 100 кријумчара који су покушали да илигално преведу више од 1300 мигранта на север наше земље.
 
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
27.11.2016
mp4 (45,3 MB)
Изјава
27.11.2016
mp4 (30,59 MB)
Посета