Министарство одбране Републике Србије
 
17.11.2016.

Саопштење




Приликом редовне контроле стања материјалних средстава, наоружања и муниције у складиштима у гарнизону Београд, у једном од њих установљено је да недостаје 70 полуаутоматских пиштоља ЦЗ-99 9 мм, пет аутоматских пушака М-70 АБ2 7,62 мм и два сандука муниције калибра 7,62 мм и 9 мм.
 
Одмах по утврђивању нестанка наоружања и муниције, министар одбране и начелник Генералштаба ВС формирали су комисије надлежне за утврђивање узрока настанка овог ванредног догађаја. У истражне радње укључени су Војнобезбедносна агенција, Војна полиција и Тужилаштво. О резултатима истраге јавност ће бити благовремено обавештена.   
 
Министар одбране наредио је ванредну контролу свих магацина личног наоружања и опреме.
 
У циљу повећања физичко-техничког обезбеђења војних складишта, министар одбране и начелник Генералштаба ВС већ су предузели одговарајуће радње и у Плану опремања за 2017. годину предвиђена су знатна финансијска средства за набавку опреме која ће омогућити појачан видео надзор таквих објеката. Ради ефикасније контроле, нови системи видео-надзора биће увезани са постојећим централизованим системом електронског надзора.