Министарство одбране Републике Србије
 
09.11.2016.

Генерал Диковић са начелником Генералштаба Белорусије



Генерал Диковић са начелником Генералштаба БелорусијеНачелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас са својим колегом из Републике Белорусије, генерал-мајором Олегом Алексејевичем Белокоњевим.
 
Током сусрета првих људи двеју војски, након званичне посете генерала Диковића Минску у априлу и разговора на Сјангшан форуму прошлог месеца у Кини, начелник Генералштаба Војске Србије је још једном захвалио Републици Беолорусији на залагању за одбрану међународног права и очување територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.
 
Генерал Диковић са начелником Генералштаба БелорусијеГенерали су разговарали о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону и свету, војнообразовној и војномедицинској сарадњи, као и о припреми и обуци специјалних јединица и учешћу у мултинационалним операцијама.
 
Саговорници су изразили задовољство збох успешне сарадње на мултинационалној војној вежби „Словенско братство 2016“, на којој учествују и војници Оружаних снага Руске Федерације.
 
У плану посете генерал-мајора Олега Алексејевича Белокоњева, осим данашњег присуства дану високих званица вежбе „Словенско братство“, је и пријем у Министарству одбране, као и обилазак Војномедицинске и Војне академије.
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.11.2016
mp4 (45,35 MB)
Пријем