Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.11.2016.

General Diković sa načelnikom Generalštaba Belorusije



General Diković sa načelnikom Generalštaba BelorusijeNačelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa svojim kolegom iz Republike Belorusije, general-majorom Olegom Aleksejevičem Belokonjevim.
 
Tokom susreta prvih ljudi dveju vojski, nakon zvanične posete generala Dikovića Minsku u aprilu i razgovora na Sjangšan forumu prošlog meseca u Kini, načelnik Generalštaba Vojske Srbije je još jednom zahvalio Republici Beolorusiji na zalaganju za odbranu međunarodnog prava i očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.
 
General Diković sa načelnikom Generalštaba BelorusijeGenerali su razgovarali o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, vojnoobrazovnoj i vojnomedicinskoj saradnji, kao i o pripremi i obuci specijalnih jedinica i učešću u multinacionalnim operacijama.
 
Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zboh uspešne saradnje na multinacionalnoj vojnoj vežbi „Slovensko bratstvo 2016“, na kojoj učestvuju i vojnici Oružanih snaga Ruske Federacije.
 
U planu posete general-majora Olega Aleksejeviča Belokonjeva, osim današnjeg prisustva danu visokih zvanica vežbe „Slovensko bratstvo“, je i prijem u Ministarstvu odbrane, kao i obilazak Vojnomedicinske i Vojne akademije.
 
videoVIDEOGALERIJA
09.11.2016
mp4 (45,35 MB)
Prijem