Министарство одбране Републике Србије
 
09.11.2016.

Нови доживљаји старих знанаца



Нови доживљаји старих знанацаПред пуном двораном Центра "Сава", синоћ је премијерно приказан филм "Војна Академија 3 - нови почетак", у продукцији Радио Телевизије Србије и продукцијске куће "Нира Про", уз подршку Министарства одбране и Војске  Србије.
 
Стари знанци из овог серијала, уз помоћ нових, млађих колега и ликова које они играју, разгалили су гледаоце својим шармом и духовитим досеткама и најавили  наставак истоимене ТВ - серије на малим екранима. Како рече Сандра Перовић, новинар и филмски критичар РТС и конферансије премијере, филм представља социјални пресек друштва уз обавезну тезу да сваки млади има неке своје разлоге, потпуно различите од других, због којих доноси неке озбиљне животне одлуке.
 
Нови доживљаји старих знанацаЈелисавета Орашанин, глумица, рекла је у разговору за "Одбрану" да сви ликови, па и њен, доживљавају велике промене. Осврнула се и на значај серије за промовисање традиционачних вредности и самог војног позива:
 
-Војска је огледало сваке државе. Зато смо се и ми трудили да ово одрадимо најбоље што се могло. То се види по серији, која је имала велику гледаност, али и допринела популаризацији војног позива. Јер, након првог серијала, на конкурсе за војне школе и пријемни испит се јавило много више кандидата него раније. Верујем да је томе дорпинела и чињеница да смо имали врхунски војни кадар који нас је обучавао.
 
Премијери филма су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић са сарадницима, начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић, припадници Министарства одбране и Војске Србије и бројни грађани.    
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.11.2016
mp4 (42,72 MB)
Премијера
09.11.2016
mp4 (38,85 MB)
Јелисавета Орашанин