Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.11.2016.

Novi doživljaji starih znanaca



Novi doživljaji starih znanacaPred punom dvoranom Centra "Sava", sinoć je premijerno prikazan film "Vojna Akademija 3 - novi početak", u produkciji Radio Televizije Srbije i produkcijske kuće "Nira Pro", uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske  Srbije.
 
Stari znanci iz ovog serijala, uz pomoć novih, mlađih kolega i likova koje oni igraju, razgalili su gledaoce svojim šarmom i duhovitim dosetkama i najavili  nastavak istoimene TV - serije na malim ekranima. Kako reče Sandra Perović, novinar i filmski kritičar RTS i konferansije premijere, film predstavlja socijalni presek društva uz obaveznu tezu da svaki mladi ima neke svoje razloge, potpuno različite od drugih, zbog kojih donosi neke ozbiljne životne odluke.
 
Novi doživljaji starih znanacaJelisaveta Orašanin, glumica, rekla je u razgovoru za "Odbranu" da svi likovi, pa i njen, doživljavaju velike promene. Osvrnula se i na značaj serije za promovisanje tradicionačnih vrednosti i samog vojnog poziva:
 
-Vojska je ogledalo svake države. Zato smo se i mi trudili da ovo odradimo najbolje što se moglo. To se vidi po seriji, koja je imala veliku gledanost, ali i doprinela popularizaciji vojnog poziva. Jer, nakon prvog serijala, na konkurse za vojne škole i prijemni ispit se javilo mnogo više kandidata nego ranije. Verujem da je tome dorpinela i činjenica da smo imali vrhunski vojni kadar koji nas je obučavao.
 
Premijeri filma su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević sa saradnicima, načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i brojni građani.    
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
09.11.2016
mp4 (42,72 MB)
Premijera
09.11.2016
mp4 (38,85 MB)
Jelisaveta Orašanin