Министарство одбране Републике Србије
 
19.10.2016.

Генерал Диковић примио најуспешније спортисте



Генерал Диковић примио најуспешније спортистеУ присуству припадника Генералштаба Војске Србије, начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, с члановима проширеног Колегијума, примио је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду освајаче медаља на Олимпијским и Параолимпијским играма у Рију, који су чланови породица припадника Војске и пензионисани припадници, као и војне спортисте који су постигли значајне резултате у претходном периоду.
 
Честитајући олимпијцима и параолимпијцима на великом успеху и освајању олимпијских медаља, начелник Генералштаба је истакао да учешће на таквом такмичењу могу да изборе само најбољи, они које красе посвећеност, храброст, дисциплина и пожртвовање, и да су припадници Војске Србије поносни на њих.
 
– Посебно смо поносни на вас зато што сте на известан начин представљали и Војску Србије, јер потичете из војничких породица или сте били припадници Војске, па поседујете вредности које носи војна професија које су вам сигурно помогле да остварите сјајне резултате – рекао је генерал Диковић „сребрној“ Тијани Богдановић, „бронзанима“ Немањи Димитријевићу и Митру Паликући и Ненаду Пајићу, селектору Стрељачке репрезентације Србије.
 
Генерал Диковић примио најуспешније спортистеНачелник Генералштаба је истакао да војник и спортиста имају пуно заједничког, да обе професије захтевају огроман рад, пожртвовање, као и бригу о колегама и тиму, али и посвећеност циљу и задатку.
 
–  Војска  Србије вам стоји на располагању како би вам, колико год је у могућности, помогла у остваривању врхунских резултата и убудуће – рекао је генерал Диковић.
 
Обраћајући се војним спортистима, начелних Генералштаба је рекао да су њихови врхунски резултати потврда да спорт у Војсци Србије заузима значајно место, а да све речено за наше олимпијце и параолимпијце важи и за десетара Срђана Ристића, који је недавно оборио Гинисов рекорд у броју склекова, капетана корвете Игора Игњатовића и заставника Зорана Радовића, који су освојили прво, и заставника Радосава Недића и Мића Воркапића, трећих на 20. такмичењу у „шутинг релију“.
 
Генерал Диковић примио најуспешније спортисте– Вашим успесима сте у најбољем светлу презентовали ваше јединице и Војску Србије, али и допринели развоју здравог такмичарског духа, који треба да краси све наше припаднике – рекао је Диковић и закључио да само јасни дефинисани циљеви доносе резултате што спортисти веома добро знају и доказују врхунским резултатима.
 
Начелник Генералштаба је заслужним спортистима уручио захвалнице и признања. У име одсутне „сребрне“ одбојкашице Бјанке, признање је примио отац, потпуковник Никола Буша.
 
Захваљујући у име спортиста на честиткама Тијана Богдановић је истакла да јој је част да се као најмлађа у тиму обрати присутнима.
 
– Нама олимпијцима за сав уложен труд и рад, осим медаља, много значе и оваква признања која нас мотивишу да наставимо стазама успеха, рекла је олимпијска вицешамионка у теквондоу.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА