Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.10.2016.

General Diković primio najuspešnije sportiste



General Diković primio najuspešnije sportisteU prisustvu pripadnika Generalštaba Vojske Srbije, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, s članovima proširenog Kolegijuma, primio je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu osvajače medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Riju, koji su članovi porodica pripadnika Vojske i penzionisani pripadnici, kao i vojne sportiste koji su postigli značajne rezultate u prethodnom periodu.
 
Čestitajući olimpijcima i paraolimpijcima na velikom uspehu i osvajanju olimpijskih medalja, načelnik Generalštaba je istakao da učešće na takvom takmičenju mogu da izbore samo najbolji, oni koje krase posvećenost, hrabrost, disciplina i požrtvovanje, i da su pripadnici Vojske Srbije ponosni na njih.
 
– Posebno smo ponosni na vas zato što ste na izvestan način predstavljali i Vojsku Srbije, jer potičete iz vojničkih porodica ili ste bili pripadnici Vojske, pa posedujete vrednosti koje nosi vojna profesija koje su vam sigurno pomogle da ostvarite sjajne rezultate – rekao je general Diković „srebrnoj“ Tijani Bogdanović, „bronzanima“ Nemanji Dimitrijeviću i Mitru Palikući i Nenadu Pajiću, selektoru Streljačke reprezentacije Srbije.
 
General Diković primio najuspešnije sportisteNačelnik Generalštaba je istakao da vojnik i sportista imaju puno zajedničkog, da obe profesije zahtevaju ogroman rad, požrtvovanje, kao i brigu o kolegama i timu, ali i posvećenost cilju i zadatku.
 
–  Vojska  Srbije vam stoji na raspolaganju kako bi vam, koliko god je u mogućnosti, pomogla u ostvarivanju vrhunskih rezultata i ubuduće – rekao je general Diković.
 
Obraćajući se vojnim sportistima, načelnih Generalštaba je rekao da su njihovi vrhunski rezultati potvrda da sport u Vojsci Srbije zauzima značajno mesto, a da sve rečeno za naše olimpijce i paraolimpijce važi i za desetara Srđana Ristića, koji je nedavno oborio Ginisov rekord u broju sklekova, kapetana korvete Igora Ignjatovića i zastavnika Zorana Radovića, koji su osvojili prvo, i zastavnika Radosava Nedića i Mića Vorkapića, trećih na 20. takmičenju u „šuting reliju“.
 
General Diković primio najuspešnije sportiste– Vašim uspesima ste u najboljem svetlu prezentovali vaše jedinice i Vojsku Srbije, ali i doprineli razvoju zdravog takmičarskog duha, koji treba da krasi sve naše pripadnike – rekao je Diković i zaključio da samo jasni definisani ciljevi donose rezultate što sportisti veoma dobro znaju i dokazuju vrhunskim rezultatima.
 
Načelnik Generalštaba je zaslužnim sportistima uručio zahvalnice i priznanja. U ime odsutne „srebrne“ odbojkašice Bjanke, priznanje je primio otac, potpukovnik Nikola Buša.
 
Zahvaljujući u ime sportista na čestitkama Tijana Bogdanović je istakla da joj je čast da se kao najmlađa u timu obrati prisutnima.
 
– Nama olimpijcima za sav uložen trud i rad, osim medalja, mnogo znače i ovakva priznanja koja nas motivišu da nastavimo stazama uspeha, rekla je olimpijska vicešamionka u tekvondou.
 
photoFOTOGALERIJA