Министарство одбране Републике Србије
 
16.10.2016.

Пројекција филма " Дневник машиновође" у нишком Дому Војске



Promocija filma Dnevnik jednog masinovodjeУ биоскопској сали Дома војске у Нишу, вечерас је одржана свечана премијера филма „Дневник машиновође“, којој су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, припадници Војске Србије и чланови њихових породица и гости Ниша.
 
У име свих присутних Нишлија и Нишлијки, а посебно у име министра одбране Зорана Ђорђевића, генерал Симовић је, поздравио продуцента и главног глумца филма Лазара Ристовског и пожелео му пуно среће на додели „Оскара“. Нишлије су пројекцију филма пратиле са великим занимањем, а на крају су громким аплаузом  поздравили протагонисте филмског остварења.
 
Продуцент и главни глумац филма „Дневник машиновође“ Лазар Ристовски прихватио је позив министра одбране Зорана Ђорђевића и лично присуствовао премијери филма.
 
-Овај филм није прављен за једну врсту публике. Реч је наиме о једном занимању, о коме људи мисле да знају нешто, али, уствари, врло мало знају о занимању машиновође и колико је то једно стресно и комплексно занимање. Али, ово је, рекао бих, једна топла људска прича – нагласио је Ристовски изражавајући посебно задовољство због публике свих генерација на вечерашњој пројекцији.
 
Према његовим речима, филм је добро прихваћен од стране љубитеља седме уметности , о чему најбоље сведочи чињеница да је на својој светској премијери, на фестивалу у Москви освојио награду публике.

Филм „Дневник машиновиђе“ има испреплетене елементе комедије и мелодраме, док у целини представља топлу духовиту причу о пријатељству и љубави. Сценариста и режисер филма Милош Радовић успео је у намери да причу о невиним убицама – машиновођама уздигне изнад уобичајених црнохуморних у креирање филмског лика укључио и сећање на оца железничара. „Дневник машиновође“ је српски кандидат за 89.награду „Оскара“ у категорији дугометражних филмова са ваненглеског подручја.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.10.2016
mp4 (65,02 MB)
Изјава Лазара Ристовског
16.10.2016
mp4 (94,74 MB)
Обраћање генерал-потпуковника Милосава Симовића
17.10.2016
mp4 (56,83 MB)
Пројекција