Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.10.2016.

Projekcija filma " Dnevnik mašinovođe" u niškom Domu Vojske



Promocija filma Dnevnik jednog masinovodjeU bioskopskoj sali Doma vojske u Nišu, večeras je održana svečana premijera filma „Dnevnik mašinovođe“, kojoj su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, pripadnici Vojske Srbije i članovi njihovih porodica i gosti Niša.
 
U ime svih prisutnih Nišlija i Nišlijki, a posebno u ime ministra odbrane Zorana Đorđevića, general Simović je, pozdravio producenta i glavnog glumca filma Lazara Ristovskog i poželeo mu puno sreće na dodeli „Oskara“. Nišlije su projekciju filma pratile sa velikim zanimanjem, a na kraju su gromkim aplauzom  pozdravili protagoniste filmskog ostvarenja.
 
Producent i glavni glumac filma „Dnevnik mašinovođe“ Lazar Ristovski prihvatio je poziv ministra odbrane Zorana Đorđevića i lično prisustvovao premijeri filma.
 
-Ovaj film nije pravljen za jednu vrstu publike. Reč je naime o jednom zanimanju, o kome ljudi misle da znaju nešto, ali, ustvari, vrlo malo znaju o zanimanju mašinnovođe i koliko je to jedno stresno i kompleksno zanimanje. Ali, ovo je, rekao bih, jedna topla ljudska priča – naglasio je Ristovski izražavajući posebno zadovoljstvo zbog publike svih generacija na večerašnjoj projekciji.
 
Prema njegovim rečima, film je dobro prihvaćen od strane ljubitelja sedme umetnosti , o čemu najbolje svedoči činjenica da je na svojoj svetskoj premijeri, na festivalu u Moskvi osvojio nagradu publike.

Film „Dnevnik mašinoviđe“ ima isprepletene elemente komedije i melodrame, dok u celini predstavlja toplu duhovitu priču o prijateljstvu i ljubavi. Scenarista i režiser filma Miloš Radović uspeo je u nameri da priču o nevinim ubicama – mašinovođama uzdigne iznad uobičajenih crnohumornih u kreiranje filmskog lika uključio i sećanje na oca železničara. „Dnevnik mašinoviđe“ je srpski kandidat za 89.nagradu „Oskara“ u kategoriji dugometražnih filmova sa vanengleskog područja.
 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
16.10.2016
mp4 (65,02 MB)
Izjava Lazara Ristovskog
16.10.2016
mp4 (94,74 MB)
Obraćanje general-potpukovnika Milosava Simovića
17.10.2016
mp4 (56,83 MB)
Projekcija