Министарство одбране Републике Србије
 
15.10.2016.

Министар одбране у ППТ „Наменска“ АД у Трстенику



Министар одбране Зоран Ђорђевић и помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић обишли су данас погоне фабрикe наменске индустрије ППТ „Наменска“ АД у Трстенику и упознали се са правцима даљег развоја наменског дела „Прве петолетке“.

Фабрика у Трстенику представља, по речима министра одбране Зорана Ђорђевића, добар пример предузећа које је сопственим умећем, знањима и капацитетима изашло из тешкоћа и данас се успешно одржава на светском тржишту и остварује озбиљан профит.

- ППТ Наменска ће се активно укључити у производњу нових борбених система који се раде за потребе Војске Србије, поготово, у производњу борбеног возила пешадије „Милош“. Моја данашња посета је само једна у низу, а циљ је да сви заједно радимо да се наменска индустрија у Трстенику врати на стазе старе славе и дочека боља времена - истакао је министар одбране.


Извршна директорка ППТ „Наменска“ АД Анђелка Атанасковић захвалила је министру Ђорђевићу на напорима које улаже у развој наменске индустрије и истакла да је предузеће у позитивном билансу, захваљујућу извозно оријентисаним пројектима. Она је нагласила да је у протеклом периоду купљено девет нових машина и да се трстеничка Наменска укључила у развојне и пројекте модернизације Војнотехничког института „Милош“, „Бофорс“ и „Огањ“.

Широм Србије, као и предузећима наменске индустрије, изградићe се двадесет нових хелиодрома, који треба да омогуће бржу и квалитетнију комуникацију државних органа, привредника и заинтересованих гостију са субјектима на терену, изјавио је у Трстенику министар одбране Зоран Ђорђевић.

Помоћник министра одбране Ненад Милорадовић је у току дана обишао ТРЗ Чачак и фабрику „Борбени сложени системи“ у Великој Плани, где је проверио у којој фази се налазе модернизације борбених система које реализују та предузећа.
- Радови на ракетном систему у фабрици ``Борбени сложени  системи`` у Великој Плани и модернизацији борбених оклопних возила у ТРЗ Чачак се одвијају према плану. Комбиноване екипе инжењера и радника раде и суботом увече и недељом због сложености посла високих захтева и кратких рокова за завршетак радова, изјавио је помоћник министра одбране Ненад Милорадовић.

Taкође, министар одбране Зоран Ђорђевић и његови најближи сарадници присуствовали су данас и обележавању Дана општине Трстеник.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
15.10.2016
mp4 (59,3 MB)
Обилазак