Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.10.2016.

Ministar odbrane u PPT „Namenska“ AD u Trsteniku



Ministar odbrane Zoran Đorđević i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović obišli su danas pogone fabrike namenske industrije PPT „Namenska“ AD u Trsteniku i upoznali se sa pravcima daljeg razvoja namenskog dela „Prve petoletke“.

Fabrika u Trsteniku predstavlja, po rečima ministra odbrane Zorana Đorđevića, dobar primer preduzeća koje je sopstvenim umećem, znanjima i kapacitetima izašlo iz teškoća i danas se uspešno održava na svetskom tržištu i ostvaruje ozbiljan profit.

- PPT Namenska će se aktivno uključiti u proizvodnju novih borbenih sistema koji se rade za potrebe Vojske Srbije, pogotovo, u proizvodnju borbenog vozila pešadije „Miloš“. Moja današnja poseta je samo jedna u nizu, a cilj je da svi zajedno radimo da se namenska industrija u Trsteniku vrati na staze stare slave i dočeka bolja vremena - istakao je ministar odbrane.


Izvršna direktorka PPT „Namenska“ AD Anđelka Atanasković zahvalila je ministru Đorđeviću na naporima koje ulaže u razvoj namenske industrije i istakla da je preduzeće u pozitivnom bilansu, zahvaljujuću izvozno orijentisanim projektima. Ona je naglasila da je u proteklom periodu kupljeno devet novih mašina i da se trstenička Namenska uključila u razvojne i projekte modernizacije Vojnotehničkog instituta „Miloš“, „Bofors“ i „Oganj“.

Širom Srbije, kao i preduzećima namenske industrije, izgradiće se dvadeset novih heliodroma, koji treba da omoguće bržu i kvalitetniju komunikaciju državnih organa, privrednika i zainteresovanih gostiju sa subjektima na terenu, izjavio je u Trsteniku ministar odbrane Zoran Đorđević.

Pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović je u toku dana obišao TRZ Čačak i fabriku „Borbeni složeni sistemi“ u Velikoj Plani, gde je proverio u kojoj fazi se nalaze modernizacije borbenih sistema koje realizuju ta preduzeća.
- Radovi na raketnom sistemu u fabrici ``Borbeni složeni  sistemi`` u Velikoj Plani i modernizaciji borbenih oklopnih vozila u TRZ Čačak se odvijaju prema planu. Kombinovane ekipe inženjera i radnika rade i subotom uveče i nedeljom zbog složenosti posla visokih zahteva i kratkih rokova za završetak radova, izjavio je pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović.

Takođe, ministar odbrane Zoran Đorđević i njegovi najbliži saradnici prisustvovali su danas i obeležavanju Dana opštine Trstenik.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
15.10.2016
mp4 (59,3 MB)
Obilazak