Министарство одбране Републике Србије
 
14.10.2016.

Председник Владе обишао 63. падобрански батаљон



Председник Владе Републике Србије Александар Вучић, министар одбране Зоран Ђорђевић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишли су данас припаднике 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде КоВ. Премијера и министре су на нишком аеродрому дочекали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, командант Специјалне бригаде КоВ бригадни генерал Зоран Величковић, заменик команданта 98. ваздухопловне бригаде пуковник Дејан Васиљевић и други официри Војске Србије. Командант 63. падобранског батаљона потпуковник Ненад Зонић упознао је председника Владе Александра Вучића са инфраструктуром падобранског батаљона, док су припадници батаљона приказали сегменте обуке и извели атрактивне демо скокове.

 
На почетку свог обраћања премијер Вучић је подсетио да je брат команданта 63.падобранског батаљона потпуковника Ненада Зонића јуначки погинуо бранећи отаџбину и да је он наставио светлу породичну традицију, залажући се и борећи за своју државу и да је много тога урадио за падобрански батаљон. „Падобранци постижу одличне резултате - нагласио је Александар Вучић - Оно што је посао државе је да обезбеди боље и више падобрана. Ми смо већ одвојили средства, у договору са Министарством одбране и Генералштабом Војске Србије, тако да ћете добити десет нових спортских и укупно педесет нових падобрана, добићете оптпелектронска средства и балистичку заштиту. Оно што је најважније је да извршимо већу попуну, да имате више људи и на то можете рачунати. Договорили смо се на највишем нивоу да ојачавамо наше специјалне јединице и специјалне снаге у сваком погледу и зато ћемо имати Специјалну бригаду у Панчеву посебно ојачану и падобрански батаљон додатно ојачан. Потребне су нам снаге које могу брзо да реагују, прве прихвате ударе и да прве брзо и снажно дејствују по потенцијалном агресору. У то ћемо да уложимо новац, нећемо штедети, наравно, следи и повећање плате војницима онолико колико можемо, али то није мало и биће свакако више него што је било прошли пут“.
 
Председник Владе Александар Вучић се на крају свог говора захвалио падобранцима што чувају нашу земљу, а потом имао заједнички ручак са старешинама и војницима 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде КоВ. Командант 63. падобранског батаљона потпуковник Ненад Зонић се том приликом захвалио премијеру на посети јединици и што им је указао част дошавши на дан војних падобранаца и крсну славу јединице, Покров пресвете богородице, као и на улагањима и  подршци коју пружа падобранцима како би успешно извршавали све задатке.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.10.2016
mp4 (88,28 MB)
Изјава премијера Вучића
14.10.2016
mp4 (12,83 MB)
Изјава потпуковника Зонића
14.10.2016
mp4 (67,89 MB)
Обилазак