Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.10.2016.

Predsednik Vlade obišao 63. padobranski bataljon



Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Zoran Đorđević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišli su danas pripadnike 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade KoV. Premijera i ministre su na niškom aerodromu dočekali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Specijalne brigade KoV brigadni general Zoran Veličković, zamenik komandanta 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Dejan Vasiljević i drugi oficiri Vojske Srbije. Komandant 63. padobranskog bataljona potpukovnik Nenad Zonić upoznao je predsednika Vlade Aleksandra Vučića sa infrastrukturom padobranskog bataljona, dok su pripadnici bataljona prikazali segmente obuke i izveli atraktivne demo skokove.
 
Na početku svog obraćanja premijer Vučić je podsetio da je brat komandanta 63.padobranskog bataljona potpukovnika Nenada Zonića junački poginuo braneći otadžbinu i da je on nastavio svetlu porodičnu tradiciju, zalažući se i boreći za svoju državu i da je mnogo toga uradio za padobranski bataljon. „Padobranci postižu odlične rezultate - naglasio je Aleksandar Vučić - Ono što je posao države je da obezbedi bolje i više padobrana. Mi smo već odvojili sredstva, u dogovoru sa Ministarstvom odbrane i Generalštabom Vojske Srbije, tako da ćete dobiti deset novih sportskih i ukupno pedeset novih padobrana, dobićete optpelektronska sredstva i balističku zaštitu. Ono što je najvažnije je da izvršimo veću popunu, da imate više ljudi i na to možete računati. Dogovorili smo se na najvišem nivou da ojačavamo naše specijalne jedinice i specijalne snage u svakom pogledu i zato ćemo imati Specijalnu brigadu u Pančevu posebno ojačanu i padobranski bataljon dodatno ojačan. Potrebne su nam snage koje mogu brzo da reaguju, prve prihvate udare i da prve brzo i snažno dejstvuju po potencijalnom agresoru. U to ćemo da uložimo novac, nećemo štedeti, naravno, sledi i povećanje plate vojnicima onoliko koliko možemo, ali to nije malo i biće svakako više nego što je bilo prošli put“.
 
Predsednik Vlade Aleksandar Vučić se na kraju svog govora zahvalio padobrancima što čuvaju našu zemlju, a potom imao zajednički ručak sa starešinama i vojnicima 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade KoV. Komandant 63. padobranskog bataljona potpukovnik Nenad Zonić se tom prilikom zahvalio premijeru na poseti jedinici i što im je ukazao čast došavši na dan vojnih padobranaca i krsnu slavu jedinice, Pokrov presvete bogorodice, kao i na ulaganjima i  podršci koju pruža padobrancima kako bi uspešno izvršavali sve zadatke.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
14.10.2016
mp4 (88,28 MB)
Izjava premijera Vučića
14.10.2016
mp4 (12,83 MB)
Izjava potpukovnika Zonića
14.10.2016
mp4 (67,89 MB)
Obilazak