Министарство одбране Републике Србије
 
13.10.2016.

Државни секретар Нерић са замеником помоћника генералног секретара НАТО Апатураијем



Државни секретар Нерић са замеником помоћника генералног секретара НАТО АпатураијемДржавни секретар Ненад Нерић састао се са замеником помоћника генералног секретара НАТО за политичке односе и безбедносну политику Џејмсом Апатураијем.
 
Током састанка, на којем је разговарано о сарадњи Министарства одбране и Војске Србије са НАТО, највише пажње посвећено је процени имплементације Индивидуалног акционог плана партнерства (IPAP). Посебно је истакнута чињеница да су најбољи резултати током имплементације IPAP остварени у оквиру Поглавља 2. „Одбрамбена и војна питања“, које је у надлежности Министарства одбране.
 
Државни секретар Ненад Нерић је нагласио да ће Министарство одбране наставити са вођењем балансиране политике одбране и радити на унапређењу односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама, у складу са дефинисаним националним интересима. Он је рекао да за Републику Србију учешће у активностима под окриљем Партнерства за мир, представља оптимални оквир за остварење безбедносних циљева и унапређење одбрамбених капацитета, уз задржавање прокламоване политике војне неутралности.
 
- Ценимо што је препознато јасно опредељење Републике Србије да допринесе регионалној и глобалној безбедности кроз учешће у мултинационалним операцијама УН и ЕУ. Пошто Република Србија нема аспирација за чланство у НАТО, IPAP за Републику Србију представља оптималан оквир партнерства који омогућава унапређење нашег система одбране и изградњу капацитета за пружање пуног доприноса међународном миру и стабилности, рекао је државни секретар Нерић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
13.10.2016
mp4 (22,78 MB)
Састанак