Министарство одбране Републике Србије
 
07.10.2016.

Обележавање Дана Треће бригаде Копнене војске



Прослава Дана Треће бригаде Копнене војскеУ нишкој касарни „Књаз Михаило“ данас је одржана свечаност поводом Дана Треће бригаде Копнене војске.
 
Свечаности су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, епископ рашко-призренски и администратор нишке епархије Теодосије, градоначелник Ниша Дарко Булатовић, команданти јединица и установа Копнене војске и гарнизона Ниш, начелници Нишавског и Топличког управног округа Александар Цветковић и Небојша Вукадиновић, представници општина, борачких организација, Организације резервних војних старешина, војних пензионера, школа и установа града Ниша.
 
Прослава Дана Треће бригаде Копнене војскеКомандант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић честитао је припадницима Треће бригаде крсну славу и дан јединице и том прилоком нагласио: „Трећа бригада успешно извршава све задатке дуги низ година. Морамо да будемо упорни, доследни, истрајни и надати се бољој опреми, а оспособљеност је нешто на чему ћемо радити и тако бити прави наследници нашег Гвозденог пука, на који смо поносни сви, не само из Треће бригаде, већ и из Копнене војске и Војске Србије. Војници, официри и подофицири Гвозденог пука били су силни војници, али и наша Трећа бригада је јединица која успешно реализује задатке новог доба, како у нашој земљи, тако и ван ње. Надамо се бољој опремљености у наредном периоду а наравно да ћемо наставити са обуком и усавршавањем наших људи и тежити да будемо што бољи“.
 
Командант Треће бригаде Копнене војске бригадни генерал Миле Јелић се у свом обраћању осврнуо на историјат другог пешадијског пука Књаз Михаило и нагласио да су оперативне способности бригаде у протеклој години изграђиване и одржаване на захтеваном нивоу, са тежиштем на оспособљавању команди и јединица.
 
Прелазна заставица за најбољу чету припала је извиђачкој чети командног батаљона, којом командује мајор Лазар Калат.
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
07.10.2016
mp4 (76,63 MB)
Генерал-потпуковник Милосав Симовић
07.10.2016
mp4 (93,65 MB)
Бригадни генерал Миле Јелић
07.10.2016
mp4 (99,38 MB)
Свечаност