Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.10.2016.

Obeležavanje Dana Treće brigade Kopnene vojske



Proslava Dana Treće brigade Kopnene vojskeU niškoj kasarni „Knjaz Mihailo“ danas je održana svečanost povodom Dana Treće brigade Kopnene vojske.
 
Svečanosti su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, episkop raško-prizrenski i administrator niške eparhije Teodosije, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, komandanti jedinica i ustanova Kopnene vojske i garnizona Niš, načelnici Nišavskog i Topličkog upravnog okruga Aleksandar Cvetković i Nebojša Vukadinović, predstavnici opština, boračkih organizacija, Organizacije rezervnih vojnih starešina, vojnih penzionera, škola i ustanova grada Niša.
 
Proslava Dana Treće brigade Kopnene vojskeKomandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović čestitao je pripadnicima Treće brigade krsnu slavu i dan jedinice i tom prilokom naglasio: „Treća brigada uspešno izvršava sve zadatke dugi niz godina. Moramo da budemo uporni, dosledni, istrajni i nadati se boljoj opremi, a osposobljenost je nešto na čemu ćemo raditi i tako biti pravi naslednici našeg Gvozdenog puka, na koji smo ponosni svi, ne samo iz Treće brigade, već i iz Kopnene vojske i Vojske Srbije. Vojnici, oficiri i podoficiri Gvozdenog puka bili su silni vojnici, ali i naša Treća brigada je jedinica koja uspešno realizuje zadatke novog doba, kako u našoj zemlji, tako i van nje. Nadamo se boljoj opremljenosti u narednom periodu a naravno da ćemo nastaviti sa obukom i usavršavanjem naših ljudi i težiti da budemo što bolji“.
 
Komandant Treće brigade Kopnene vojske brigadni general Mile Jelić se u svom obraćanju osvrnuo na istorijat drugog pešadijskog puka Knjaz Mihailo i naglasio da su operativne sposobnosti brigade u protekloj godini izgrađivane i održavane na zahtevanom nivou, sa težištem na osposobljavanju komandi i jedinica.
 
Prelazna zastavica za najbolju četu pripala je izviđačkoj četi komandnog bataljona, kojom komanduje major Lazar Kalat.
 
videoVIDEOGALERIJA
07.10.2016
mp4 (76,63 MB)
General-potpukovnik Milosav Simović
07.10.2016
mp4 (93,65 MB)
Brigadni general Mile Jelić
07.10.2016
mp4 (99,38 MB)
Svečanost