Министарство одбране Републике Србије
 
16.09.2016.

Ђорђевић и Јолевски о сарадњи у области одбране



Министар одбране Зоран Ђорђевић, који је са државном делегацијом учествовао на церемонији обележавања 100-годишњице битке на Кајмакчалану, састао се у Битољу са министром одбране Македоније Зораном Јолевским. Састанку је присуствовао и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.
 
Министри Ђорђевић и Јолевски изразили су задовољство степеном остварене сарадње и спремност за њено даље продубљивање у области одбране, нарочито у области војно-војне, војнообразовне, војномедицинске и сарадње у области односа са јавношћу.
 
Нагласили су да је регионална сарадња један од основних приоритета две државе и да су интензивни сусрети на највишем нивоу као и заједничке седнице влада двеју земаља, свакако, најбољи пут за остварење међусобног разумевања и чврстих веза.
 
Блиска комуникација нарочито је важна током кризних ситуација, па су тако телефонски разговори два министра након поплава у Републици Македонији и два начелника генералштабова у вези миграторне кризе показатељ степена поверења два министарства одбране, сагласили су се Ђорђевић и Јолевски.
 
Министар одбране Зоран Ђорђевић обавестио је македонског колегу да ће присуствовати церемонији отварања Сталне организације балканских војномедицинских снага у Скопљу 5. октобра 2016. године.