Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.09.2016.

Đorđević i Jolevski o saradnji u oblasti odbrane



Ministar odbrane Zoran Đorđević, koji je sa državnom delegacijom učestvovao na ceremoniji obeležavanja 100-godišnjice bitke na Kajmakčalanu, sastao se u Bitolju sa ministrom odbrane Makedonije Zoranom Jolevskim.
 
Ministri Đorđević i Jolevski izrazili su zadovoljstvo stepenom ostvarene saradnje i spremnost za njeno dalje produbljivanje u oblasti odbrane, naročito u oblasti vojno-vojne, vojnoobrazovne, vojnomedicinske i saradnje u oblasti odnosa sa javnošću.
 
Naglasili su da je regionalna saradnja jedan od osnovnih prioriteta dve države i da su intenzivni susreti na najvišem nivou kao i zajedničke sednice vlada dveju zemalja, svakako, najbolji put za ostvarenje međusobnog razumevanja i čvrstih veza.
 
Bliska komunikacija naročito je važna tokom kriznih situacija, pa su tako telefonski razgovori dva ministra nakon poplava u Republici Makedoniji i dva načelnika generalštabova u vezi migratorne krize pokazatelj stepena poverenja dva ministarstva odbrane, saglasili su se Đorđević i Jolevski.
 
Ministar odbrane Zoran Đorđević obavestio je makedonskog kolegu da će prisustvovati ceremoniji otvaranja Stalne organizacije balkanskih vojnomedicinskih snaga u Skoplju 5. oktobra 2016. godine.