Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.09.2019.

Predsednik Vučić: Republika Srbija je policijski i vojno neuporedivo snažnija nego što je bila u poslednjih 30 godina



- Ono što je moja suštinska poruka za građane danas je da je Republika Srbija policijski i vojno neuporedivo snažnija nego što je bila u poslednjih 30 godina i biće i dvostruko snažnija nego što je danas. Za veoma kratko vreme mi ubrzano nabavljamo sve što treba, proizvodimo sve što treba, a to je potrebno da bismo odvratili svakoga od potencijalne ideje da izvrši agresiju, invaziju ili bilo kakav oblik napada na Republiku Srbiju – istakao je danas predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić nakon vežbe „Povratak 2019“ koju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, na kojoj je prisustvovao i ministar odbrane Alekasandar Vulin.

Predsednik Vučić je, takođe, istakao da je to važno, imajući u vidu svet danas za koga se ne može reći da je bastion stabilnosti i sigurnosti i sigurne budućnosti.

- Naše oružane snage i naše bezbednosne snage jesu garant naše stabilnosti, budućnosti naše dece i imaćemo sve više novca i ulagaćemo sve više novca – naglasio je predsednik Vučić daodajući i da to nećemo niodkoga da krijemo.

Srbija će, zaključio je predsednik Vučić, za sve pronaći dovoljno snažan odgovor.

Predsednik Vučić je, takođe, izrazio zadovoljstvo što je delegacija Centralne vojne komisije Narodne Republike Kine predvođena generalom Džangom Jausijem, koja je u zvaničnoj poseti našoj zemlji, prisustvovala današnjoj vežbi MUP-a, jer su imali mogućnosti da sagledaju naše sposobnosti, kao što će to biti i u prilici i sutra na vežbi Vojske Srbije "Begej 2019".

Predsednik Vučić je, takođe, najavio da će danas biti održan i sastanak i vojnog vrha, na kome će prisustvovai ministar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, na kome će se pripremiti spisak svega za šta smo zainteresovani i koji će se dostaviti kineskoj delegaciji.

Na poligonu „Nikinci“, na pokazno-taktičkoj vežbi „Povratak 2019“, 133 pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije prikazali su veštine, opremu, naoružanje i vatrenu moć.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
07.09.2019
mp4 (234,43 MB)
Izjava predsednika Vučića
07.09.2019
mp4 (151,98 MB)
Vežba