Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
02.12.2020.

Састанак министра Стефановића са сталном представницом Програма УН за развој Франсин Пикап



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са сталном представницом Програма УН за развој (UNDP) у Републици Србији Франсин Пикап.

Током разговора, министар Стефановић захвалио је госпођи Пикап на ангажовању и помоћи Канцеларије UNDP у Београду у спровођењу више пројеката у областима родне равноправности. Министар Стефановић је указао да је оснаживању улоге жена у сектору безбедности и јавном животу уопште, био посвећен од самог почетка свог ангажовања у политици, те да то остаје један од његових приоритета на новој дужности.

Стална представница UNDP Франсин Пикап честитала је министру Стефановићу именовање на нову дужност и изразила задовољство што ће имати прилику да наставе сарадњу из претходног периода. Позитивно је оценила досадашње резултате учешћа Министарства одбране у регионалном пројекту „Јачање регионалне сарадње у интеграцији родне перспективе у реформи сектора безбедности (SSR) на Западном Балкану“, изразивши наду да ће се сарадња наставити истим интензитетом.