Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
30.11.2020.

Састанак министра Стефановића са амбасадором Словачке Росохом



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Словачке Републике у Београду Федором Росохом.

На почетку сусрета, министар Стефановић нагласио је улогу и значај билатералних односа Републике Србије и Словачке Републике, као и захвалност за чврст став словачке стране по питању непризнавања једнострано проглашене независности такозваног Косова. Истакао је и намеру да Република Србија ојача и развија сарадњу са Словачком Републиком у областима од заједничког интереса.

Министар Стефановић подсетио је да је за Србију приоритет приступање Европској унији и да јој искуства и помоћ пријатељске Словачке могу бити од велике користи.

Амбасадор Росоха, током данашњег састанка, честитао је министру Стефановићу именовање на нову дужност пожелевши му успех у даљем раду. Истакао је да Словачка поштује територијални интегритет Републике Србије и подржава њену војну неутралност. Односи између Републике Србије и Словачке Републике, како је оценио, на високом су нивоу, изражавајући наду и уверење да ће се тај стабилан тренд одржати и убудуће, укључујући и сарадњу на пољу одбране и безбедности.