Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
14.11.2020

Министар Стефановић посетио изложбу „Ратна слика Србије у Другом светском рату, ‪‪1941-1945‬“ у Дому ВојскеПотпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић посетио је данас изложбу  „Ратна слика Србије у Другом светском рату, ‪‪1941-1945“ у галерији Дома Војске у Београду, која је део овогодишње манифестације „Музеји за 10”.

Указујући на неке од најзначајнијих догађаја из ослободилачке борбе у Србији током Другог светског рата, министру Стефановићу изложбену поставку у Великој и Малој галерији Дома Војске Србије у Београду представила је др Маријана Мраовић из Војног архива.

О музеолошкој поставци говорио је Вук Обрадовић кустос Војног музеја, а уметничке аспекте представила је Јелена Кнежевић виши кустос и начелница Галерије Дома Војске Србије.

У оквиру манифестације „Музеји за 10“, која се одржава од 9. до 15. новембра, ову изложбу погледало је више од 500 посетилаца у галерији Дома Војске, уз поштовање свих заштитних мера од корона вируса.

Изложба је приређена поводом обележавања 75 година од победе над фашизмом у Другом светском рату, а дело је групе аутора из Историјског архива Пожаревац, Војног архива, Војног музеја и Медија центра „Одбрана“.