Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
31.10.2019.

Министар одбране Републике Кипар Ангелидес посетио изложбу „Одбрана 78“




Министар одбране Републике Кипар Савас Ангелидес, у пратњи министра одбране Републике Србије Александра Вулина, посетио је данас изложбу „Одбрана 78“, коју су поводом обележавања 20.годишњице одбране отаџбине од НАТО агресије приредили Министарство одбране и Војска Србије у Музеју града Београда.
Током обиласка мултимедијалне и интерактивне поставке, министар Вулин је свом колеги са Кипра представио сегменте изложбе коју чини осам тематски различитих целина, које су сведочанства о дешавањима у СР Југославији непосредно пре НАТО агресије, за време и након агресије.
 
Мноштво оригиналних експоната, штампаног, тонског и видео материјала привукли су пажњу министра Ангелидеса који је у књизи утисака написао: „Желео бих да потврдим да ће Кипар наставити да вас снажно подржава. Ми смо мала земља која је пропатила 1974. године и још увек пати. Верујемо да заједно можемо промовисати и обезбедити мир нашим народима. Желим да вас уверим да ћемо радити све јаче и јаче како бисмо у будућности избегли катастрофе попут оне коју је доживео ваш народ.  Ви сте наша браћа и сестре. Нека ваши вољени почивају у миру.“
 
Изложба „Одбрана 78“ аутора Душана Јововића јединствен је путоказ за тумачење НАТО агресије над СР Југославијом. Реализована је уз подршку Војног музеја и Музеја ваздухопловства, а драгоцен допринос дале су и јединице Војске Србије.