Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
02.10.2019.

Састанак министра одбране са амбасадором Јерменије




Министар одбране Александар Вулин састао се данас са новим амбасадором Републике Јерменије у Републици Србији на нерезиденцијалној основи, са седиштем у Прагу, Ашотом Ховакинианом.

Према речима министра Вулина, од успостављања дипломатских односа Србија и Јерменија имају традиционално добре и пријатељске односе, уз спремност да унапређују и развијају свеукупну сарадњу.

Министар одбране захвалио је на подршци Јерменије у напорима за проналажење компромисног решења за Косово и Метохију.

Он је нагласио да је за Србију апсолутно неприхватљиво формирање „војске Косова“ те да КФОР представља једини гарант безбедности на простору Косова и Метохије у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација. Како је истакао министар Вулин, КФОР је најодговорнији за одржање мира и безбедности и једини је партнер Војске Србије у обезбеђењу административне линије са нашом јужном покрајином. С тим у вези, министар Вулин захвалио је што су припадници Оружаних снага Јерменије део КФОР-а.

Амбасадор Ховакиниан истакао је да је данашњи састанак био прилика да саговорници размотре и низ могућих питања и тема за проширење сарадње у области одбране.