Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
13.09.2019.

Генерал Мојсиловић уручио награде најуспешнијим кадетима




Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић уручио је данас, на основу одлуке Министра одбране Александра Вулина, пиштоље са посветом најуспешнијим кадетима по видовима и службама 139. и 140. класе Војне академије.

Пиштоље са посветом добили су први у рангу вида Копнене војске, рода пешадије, Марко Црногорац са просечном оценом 9,22, први у рангу вида Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, рода артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства Јована Добријевић са просечном оценом 8,96 и први у рангу када је реч о службама Војске Србије, Иван Гајић из геодетске службе, са просечном оценом 9,31.

Генерал Мојсиловић честитао је кадетима на успешно завршеном школовању и резултатима које су остварили.

- Вашим залагањем, које је, верујем, било веома велико у претходне четири године, од данас сте закорачили на први степеник професионалне официрске каријере. Сигуран сам да вас очекује напоран рад у почетним официрским дужностима. Бити официр Војске Србије представља велику част и носи терет одговорности, ви ћете бити у јединици где ће све очи бити упрте управо у официра. Од вас се очекује да будете пример, да будете лидер и вођа својим војницима и подофицирима и зато морате бити стручни, доследни, професионални и часни у сваком погледу – рекао је генерал Мојисиловић, истичући оптимизам да ће припадници Војске Србије из године у годину имати боље услове за рад и виши стандард.

Свечаности у амфитеатру Центра за симулације на Војној академији присуствовали су и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић и начелник Војне академије генерал-мајор др Бојан Зрнић са члановима колегијума.