Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
07.09.2019.

Председник Вучић: Република Србија је полицијски и војно неупоредиво снажнија него што је била у последњих 30 година



- Оно што је моја суштинска порука за грађане данас је да је Република Србија полицијски и војно неупоредиво снажнија него што је била у последњих 30 година и биће и двоструко снажнија него што је данас. За веома кратко време ми убрзано набављамо све што треба, производимо све што треба, а то је потребно да бисмо одвратили свакога од потенцијалне идеје да изврши агресију, инвазију или било какав облик напада на Републику Србију – истакао је данас председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић након вежбе „Повратак 2019“ коју су извели припадници Министарства унутрашњих послова, на којој је присуствовао и министар одбране Алекасандар Вулин.

Председник Вучић је, такође, истакао да је то важно, имајући у виду свет данас за кога се не може рећи да је бастион стабилности и сигурности и сигурне будућности.

- Наше оружане снаге и наше безбедносне снаге јесу гарант наше стабилности, будућности наше деце и имаћемо све више новца и улагаћемо све више новца – нагласио је председник Вучић даодајући и да то нећемо ниодкога да кријемо.

Србија ће, закључио је председник Вучић, за све пронаћи довољно снажан одговор.

Председник Вучић је, такође, изразио задовољство што је делегација Централне војне комисије Народне Републике Кине предвођена генералом Џангом Јаусијем, која је у званичној посети нашој земљи, присуствовала данашњој вежби МУП-а, јер су имали могућности да сагледају наше способности, као што ће то бити и у прилици и сутра на вежби Војске Србије "Бегеј 2019".

Председник Вучић је, такође, најавио да ће данас бити одржан и састанак и војног врха, на коме ће присуствоваи министар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, на коме ће се припремити списак свега за шта смо заинтересовани и који ће се доставити кинеској делегацији.

На полигону „Никинци“, на показно-тактичкој вежби „Повратак 2019“, 133 припадника Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије и Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова Републике Србије приказали су вештине, опрему, наоружање и ватрену моћ.