Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
10.07.2019.

Министар Вулин: Још једна лаж Харадинаја



"Ово је само још један доказ колики је Рамуш Харадинај лажов. Ја ћу вас подсетити да је он нашој премијерки рекао да није тачно да је забрањено званичницима Републике Србије да долазе на простор Косова и Метохије. Још једну лаж смо раскринкали. Још једном је показано кршење свих споразума", изјавио је министар одбране Александар Вулин у Нишу упитан да прокоментарише забрану уласка делегације Војног здравства, коју је требало он да предводи, на КиМ у посету КБЦ Косовска Митровица.
 
Министар Вулин је истакао да ово није највеће кршење споразума. "Они нису формирали ни Заједницу српских општина, они су прекршили Бриселски споразум. Хашим Тачи је човек који је отворено рекао да је слагао кад је потписао Бриселски споразум и да му не пада на памет да испуни своју реч и да испоштује сопствени потпис. Рамуш Харадинај и његова влада су још једном доказали да су лажови који не желе Србе на простору Косова и Метохије. Они хоће територију, они хоће земљу”.
 
Министар је додао да они хоће болницу у Косовској Митрoвици али неће лекаре у тој болници. "Они хоће болницу у Косовској Миторвици али неће да дођу лекари са ВМА који иначе већ шест година, од кад сам ја био директор Канцеларије за Косово и Метохију, долазе у Косовску Митровицу и својим знањем помажу људима. Одлазе чак и у Грачаницу и такође помажу и Србима и Шиптарима. Не питају како се ко зове, него само питају од чега пате. Е таквим људима су они забранили да уђу на простор Косова и Метохије."
 
"Раскринкали смо још једну лаж. Нисам срећан због тога. Надао сам се да ће овога пута, за промену, говорити истину и да ћемо сутра моћи да будемо са Србима у Косовској Митровици, да разговарамо са њима, да видимо како да им помогнемо, како да им олакшамо живот, једноставно да их обрадујемо још једном посетом лекара са ВМА. Нажалост овај пут нам је то онемогућено", рекао је министар Вулин и додао да се нада да ће "међународна заједница имати снаге да овај пут каже, не да се обе стране уздрже, јер не знам од чега ми да се уздржимо, ваљда да се уздржимо од помагања људима, да ће имати храбрости да каже да је ово још једно кршење споразума и да би морали да воде рачуна да је кретање људи загарантовано."